Сушимо килими та ковролін за допомогою осушувача повітря

No Comments

Не у всіх в квартирах є підігрів підлоги. Тому, щоб ходити по ній було приємніше, та ноги не мерзли, торкаючись підлогового покриття, багато хто використовує килими та ковролін. Вони вимагають ретельного догляду за собою і є одним з елементів інтер’єру, який активно вбирає в себе весь пил і бруд. Тому килими і ковролін потрібно періодично чистити. При цьому чистка пилососом не завжди справляється з своїм завданням. Особливо часто пилососа недостатньо, якщо бруд глибоко забився в волокна покриття і не витягується потоком повітря або щітками.

Картинки по запросу коврі

Як очистити килим?

З очищенням килима трохи менше проблем. Його потрібно підняти з підлоги, витягнути на відкрите повітря та вибити весь пил, бруд за допомогою спеціальної вибивалки. Так зручно робити в приватному будинку – там є велика ділянка, на якій килим можна чистити, не завдаючи іншим незручностей.

У квартирі так вчинити досить важко:

  • немає місця для того, щоб вибити килим;
  • часто він великий та потрібні зусилля як мінімум двох осіб, щоб швидко та якісно очистити поверхню килима.

З ковроліном ситуація ще складніша. Це покриття займає відразу всю підлогу приміщення, а не якусь його частину. Звичайно, що зняти, намочити та просушити не вийде. У таких випадках рекомендують вивчити рейтинг осушувачів повітря та вибрати собі максимально відповідний апарат.

Картинки по запросу ковролин

Як можна швидко висушити килим або ковролін?

Швидка сушка підлогового покриття може знадобитися вам і в тому випадку, якщо вас затопили сусіди. Мало того, що сама ситуація вкрай неприємна, так ще й просушування речей займає багато часу. Килимове покриття добре вбирає та утримує вологу, так що для того, щоб максимально швидко його просушити, доведеться постаратися.

Якщо у вас є гостра необхідність в сушці килима, вам варто скористатися такими методами, як:

  • Хімчистка. Там вам килим не тільки висушать, а й почистять. Апаратура, встановлена в приміщеннях таких компаній, дозволяє швидко висушити килим навіть великих розмірів.
  • Промокнути місце, куди щось пролили, сухою ганчіркою з бавовни. Вона добре вбере рідину і вам залишиться тільки очистити забруднення за допомогою миючого засобу.
  • Якщо ваш пилосос всмоктує рідину, скористайтеся цією функцією.
  • Підніміть залиту ділянку килима так, щоб між ним та підлогою вільно циркулювало повітря.
  • Використовуйте фен, тепловентилятор, обігрівач, але тільки обережно.

Використовуйте можливості осушувача повітря, якщо він є у вас в квартирі. Потужність цього апарата дозволяє прискорити процес сушіння будь-якого килимового покриття.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.