Ліцензія на прекурсори та отримання дозволу МВС

No Comments

Для застосування в медичній діяльності речовин, які відносяться до наркотичних, необхідна ліцензія на прекурсори. Для оформлення даного документа попередньо необхідно отримати дозвіл від МВС на використання наявних приміщень для зберігання таких речовин.

Мова йде про документ, який видається Міністерством внутрішніх справ України юридичним особам після ретельної перевірки місць для зберігання наркотиків на відповідність усім вимогам чинного законодавства.

Перший крок для оформлення ліцензії

Після забезпечення усіх встановлених законодавчо умов юридична особа із метою отримання дозволу, а потім і ліцензії на наркотичні засоби має подати відповідну заяву до територіального відділення Міністерства внутрішніх справ України. До неї необхідно додати наступний пакет документів:

  • завірені копії статуту медичного закладу, що містять інформацію про діяльність, яка потребує застосування прекурсорів;

  • завірені копії паперів, які свідчать про право власності або оренди об’єктів чи приміщень;

  • детальний план-схему нерухомості медичного призначення;

  • підтвердження договору з охоронною компанією та наявності в закладі сигналізації;

  • інформацію про всіх осіб, що матимуть допуск до роботи із наркотичними речовинами та прекурсорами.

На наступному етапі роботи представники Міністерства внутрішніх справ ретельно перевіряють правдивість наданих даних, а також відповідність реального стану об’єктів оновленим вимогам законодавства (наказ МВС № 52 від 29.01.2018, що набрав чинності наприкінці березня минулого року). За результатами перевірки складається акт, який стає підґрунтям для винесення офіційного рішення.

Терміни надання дозволу та ліцензії на прекурсори

Розгляд паперів та остаточний вердикт належить до компетенції центрального органу управління Національної поліції. Рішення приймається впродовж десяти календарних днів з моменту реєстрації заяви. Коли рішення буде відомо, протягом трьох наступних днів видається відповідний дозвіл. Після цього вже може оформлюватися ліцензія на використання наркотичних засобів.

У випадку відмови мають письмово зазначатися її причини. Таке рішення може бути оскаржено в установленому законом порядку, але повторно подавати заяву можна лише за умови ліквідації причин, через які було отримано відмову. Після цього порядок дій має бути таким самим як і при першій подачі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.